HOMESICK!

Isabelle Andersson / 24 Oktober, 2014 - 20:41 / My second au pair year
0 kommentarer

För ett år sedan så sa jag stolt till alla "jag har ingen hemlängtan" Och det var ju sant. Nu kan jag ärligt säga att det inte går en dag förens jag tänker på alla där hemma och längtar hem. 
Jag är LIVRÄDD för att komma hem. Jag har inte vart i Sverige på 1 år och 6 månader. Fattar ni hur länge det är ? Vad brukade jag göra i Sverige ? Hur får man vänner ? Vart är alla ? Hur är Linde nu ? Alltså sååå många tankar vandrar i skallen. Jag vet ju att dom första veckorna kommer jag ha sååå mycket att göra. Hälsa på alla, åka till mina gamla ställen osv. Men sen då ? jag börjar plugga till hösten. Men innan det.. Det är liksom som ett kapitel som är helt tomt. Och det är skrämmande. Sen jag kom hit har jag vart beroende av familjen jag arbetat för. När jag är tillbaka till Sverige är det bara jag..Lilla jag. Inga barn, inga au pair vänner. Jag har ju min familj där hemma som mer än gärna tar in mig igen. Men alltså, jag kommer ju börja om med allt. 
Det är svårt att förklara känslan. Hur jag kan vara rädd och otroligt glad samtidigt. 
 
De absolut första sakerna jag kommer göra i Sverige är :
 
Hänga med brorsan! Alltså 2 år är fan för lång tid att vara ifrån min storebror. Oj vad vi kommer brottas när jag kommer hem. Jag som blivit starkare nu kommer nog dra ner honom ;) Han är den ENDA som får hämta mig på Arlanda, för det är nog honom jag kommer vara mest känslig att se. Så skönt att få det överstökat. Och så får jag ju lite egentid med honom :)
 
Äta kebabtallrik!! haha, det är väl inte egentligen ett måste. Men jag kommer tvinga min bror att stanna nånstans så jag kan få mig en redig kebabtallrik. Fy fan va jag är sugen på det..
 
Hälsa på mormor och Morfar! Det är nog det jag längtar till ALLRA mest. Att få se mina kära morföräldrar igen. Ta en kaffe och bara sitta och prata med dom. 
 
Gå upp på morgonen och dricka kaffe med mamma. Åh vad det ska bli underbart att vakna upp på helgerna, gå upp och sitta och snutta på en kaffe med mamma och bara vara. Värsta är ju att dom första veckorna kommer hon vara som en svans på mig.. Kanske ska vänta med att säga till henne att jag är hemma så jag hinner träffa alla ;)
 
Äta middag med pappa och Karina , dricka vin och lyssna på klassisk musik. Det gjorde inte jag så mycket innan jag åkte faktist, men när jag var mindre så hade vi många "fin middagar" på fredagar osv. Och karina satte alltid på andrea bocelli medans vi åt. När jag var mindre så klagade jag och min bror. Nu njuter jag av det. (plus att jag längtar efter Karinas köttgryta!!)
 
Hälsa på alla mina fina vänner och släktingar! Åh vad jag längtar tills jag kan se mina vänner igen. Jag undrar om dom kommer känna igen mig efter det här. För tro mig, jag är förändrad. (fortfarande galen i Svampbob dock haha)
 
Sen finns det ju saker som gör att jag är livrädd för att lämna amerika..
 
Jag älskar vädret här. Sol och blå himmel jämt. Jag saknar mysiga höstkvällar. Men det är ju så lätt att man går in i vinter depprision. Jag kommer ju dock hem under våren, så jag får njta av det sköna vårvädret.
 
Alla mina vänner här. Och överallt i världen. Alltså, detta är så knepigt. När jag bodde i Sverige så hade jag mina förutsättningar om andra länder. Nu har jag vänner över hela världen. och jag bara längtar tills jag kan börja resa runt till alla. Första stoppet är självklart finland. Där jag har Viivi, Emma och Tanja. Sen tyskland där jag har Vanessa. sen i framtiden blir det colombia, frankrike, mexico, south Afrika osv.. Man har verkligen vänner överallt. Sen jag flyttade till Amerika så vart världen sååå liten, Skrämande liten. 
 
Men nu svamlar jag mest. Jag längtar hem och jag längtar tills jag ser er alla där hemma! ÅÅÅH vad jag längtar!!
 
 
 
 

Hippie Tree!

Isabelle Andersson / 23 Oktober, 2014 - 06:53 / My second au pair year
0 kommentarer

I tisdag så bestämde jag och Paula för att ta oss en hike. Jag var som sagt ledig hela dagen och hon var ledig till 3. Så efter jag skypat med pappa och karina så skulle vi iväg. lite strul med bil och parkering så bestämde vi oss för att åka till Hippie tree . Jag har vart där förut med Emma, men det vart första gången för Paula. Och det är ju sååå vackert där. Tog med min systemkamera så lite bilder fick vi. 
 
 
 
 
 
 
 

Tahoe.. Again.

Isabelle Andersson / 22 Oktober, 2014 - 03:38 / My second au pair year
0 kommentarer

I helgen åkte vi som sagt till Tahoe. Igen. Var helt okej, mycket jobb för mig men det var mysigt med en dag med brody. Är ju så fint där uppe. 
I bilen på G upp. Jag satt bak med dessa två eftersom mormorn var med. 
 
Middag. 
Hela Lördagen var det jag och Brody. 
Vi åt lunch på stenarna vid vattnet. 
och kastade stenar. 
Massa fåglar kom in. 
underbara grabb..
Vi gick sedan en hike till en liten damm i skogen som vi alltid går till.
så fridfullt där. 
Brody hade en hockey tröja på sig! woho!
på G hemåt på södagen. Stackars hund var uttråkad (och jag med)
 
Igår kväll så kom Emma över och vi gjorde Tacos! Såååå gott! 
 

Bildbomb!

Isabelle Andersson / 17 Oktober, 2014 - 20:20 / My second au pair year
0 kommentarer

Hallå där! 
Nu har det typ gått två veckor sen jag uppdaterade här. Men alltså, det finns inget nytt att säga. Dagarna är som vanligt med Brody och på helgerna är det jobb. Jag har fått en enorm hemlängtan. Vet dock inte till vart, om det är min svenska familj eller min gamla host family. 
Hur som helst, har lite bilder från här och där jag kan lägga upp.
 
Målar stund med grabben
 
Plocka mynt från önskebrunn.. tro mig, jag gillade inte detta. Men han fick för sin mamma. Vi räknade alla pengar han fick och så la vi tillbaka alla mynt, så ingen skada skedd. förutom hur folk kollade på oss.. haha
 
Torsdags happy hour. 
 
 
Promenad med hunden i Corte Madera.
 
 
Första gången jag beställde mcd mat sen jag kom till Cali i stort sett. 
Kollade på Falcon som hade match! 
Tog takoda till stranden!
Så han fick springa av sig. 
Så otroligt stökig strand nu.. 
 
åt glass med svenska au pairer. 
Johanna! 
Sofie och Sofie!
Åkte till six flags med Jon och Eddy!
Satt i bilkö.. 
Brody gungade mig istället för tvärtom. 
träffade Emma och hennes bf för en middag på appelbees. 
och åt världens godaste efterrätt!
en död säl på stranden. Den låg där i flera veckor innan dom begravde den. Lukten var hemsk! 
facet vart borta..
matade några hästar . 
fick sånt sug att rida igen. 
älskar att kamma hans hår efter dusch, han blir såååå fin. 
 
Vädret är varmt som vanlit.
 
Köpte en ny väst som jag är kär i, Blir perfekt till nästa höst!
Hängde med Emma och hennes värdbarn. 
Försökte göra uppgifter som vi fått .. så tråkigt. 
haloween pyntade lite. 
hike med några tjejer
Emmaaa
Lite smått läskigt. 
hittade ben från en gammal val som hade blivit strandad på stranden för cirka 25 år sedan. 
shoppade lite. 
hitta min vintermössa.
Och emma hittade sin. 
solnedgång. 
Molnen är så häftiga här. 
en arm hänger ut ur fönstret, its halloween. 
beställde en kyckling soppa, fick en kyckling i soppan .. haha
promenad med prinsen. 
såg några uttrar.  svårt att se dom.. 
tre stycken som simmade, takoda ville ha dom. 
bästa som finns. 
hittade ett spel för mig. 
födelsedags middag för Malin. 
grattis Malin! 
 
 
Där. nu klarar ni er lite till! =) 
åker till tahoe idag så vi kanske hörs nästa vecka med mer bilder!
 
PÖSS! 
 

Brians visit part 4 - Alcatraz!

Isabelle Andersson / 02 Oktober, 2014 - 08:32 / Brians visit
0 kommentarer

Alltså åh vad jag hade längtat till att åka till Alcatraz. Det har liksom vart överst på listan sen jag kom hit. Att jag åkte dit med Brian gjorde saken bara bättre =) Vi hade en otroligt bra dag. Vår färja gick vid 14.10 och vi hade redan hämtat ut biljetterna dagen innan så vi kunde bara ställa oss i kön. Smidigt som sjutton. Färjan dit gick rätt snabbt. Och det var så vackert. Jag var helt tagen av allt. 
 
 
Det var blåsigt och molningt samtidigt som det var varmt och soligt. Detta san fran väder kommer jag alltid att förstå mig på. 
 
 
När vi klev av båten så var vi nästan mer än 150 stycken. Men det var redan massor på ön. Det vi trodde var en guide tur var i sjävla verket en tur man fick göra  själv. Dock fick man några hörlurar , och på den var det en röst so guideade hela vistelsen. Vilket gjorde det bättre för man kunde pausa och vänta tills människorna innan var klara och sedan gå vidare. Och man fick lära sig mycket mer, och tystnaden i byggnaden! eftersom alla lyssnade. 
Vägen från färjan. Huset längre bort är ett hus där vakter bodde med sina familjer. Det bodde alltså barn där, helt sjukt. Till höger var det en nöjeslokal med bowling och grejer för dom. 
 
 
Stället var nästan på väg att falla isär och man såg verkligen att ön är sliten. 
 
 
Här var ett rum med massor av bilder. Bilderna ni ser till vänster är de sista fångarna som lämnar Alcatraz.
 
Den här mannen var en fånge på Alcatraz när han var ung (bilden åt vänster är hur han såg ut då) Otroligt intressant att höra om livet på alcatraz från en fånge. Han berättade att nyår var värst, när de kunde höra alla glada kvinnoröster över havet. De som hade instrument försökte göra så mycket liv de kunde. Annars så sa han gång på gång "det här var vårt liv, precis som ditt var i friheten" precis som att han inte förstod varför vi är så facinerade av stället. Någon frågade hur det kom sig att han var på alcatraz och han sa att han var en 18 årig grabb som älskade adrenalin och att han snodde en bil. Brian är helt säker på att han gjort nåt grövre, men inte kunat säga det till oss. Vilket är förstårligt eftersom det var barn bland oss.
 
Klädes rum vid duscharna. 
Detta var duscharna. Här fick jag en skarp olust känsla. Att stå där med alla andra och göra sig ren, det kan inte ha vart kul (å andra sidan förtjänade dom det)
kläders hyllor.
 
En av cellarna vi såg.
Så här var headsetet vi fick. 
 
Ännu en cell.
 
4 av de vakter som arbetade på alcatraz. 
 
Ute gården. 
 
Kan ju fan inte vart lätt att se den här utsikten varje dag.
några av de värsta fångarna. barnmördare, våldtäcksmän,rånare osv.
 
"Doc"s cell. Han som älskade och måla och som sedan var rvungen att sluta, Han högg av sina fingrar inne i verkstaden efter det. 
Här är den enda lilla rutan dom hade till omvärlden, Om dom fick besök så att säga.
 
Huset är vakterna bodde med sina fruar och barn.
Det var en otroligt vacker utsikt. 
 
 
 
kontoret för vakterna. 
Detta är cellen till Allen West, personen i cellen bredvid Frank Morris (hjärnan bakom flykten) West var alltså den som blev kvar och inte lyckades. Det var han och Frank som turades om. Och Allen lyckades även få färgerna som de använde på sina dockor.
 
Frank morris cell. Cellen som troligtvis gjort hela alcatraz känt. Det var allts Frank, Bröderna Anglin och Allen West som gjorde hålen i väggen för att fly. West blev dock kvar medans dom andra lyckades (och troligtvis druknade i det kalla vatnet , för tro mig, det är kallt som faaan)
 
 
Detta är ett av isolerings rummen. Det var alltså en cell där inne. Sen stängde man dörren och det vart kolsvart.
 
 
 
 
 
 
Detta är celldörren in,
Och det var inte den mysigaste cellen. En fånge berättade under turen att under timmarna i mörkret så fanns det en sak att göra, Ta loss sin knapp på skjortan, tappa den och sedan gå och leta efter den, sedan tappa den igen. Det var så de fick tiden att gå där inne. 
 
 
Besöket på Alcatraz var det häftigaste och läskigaste jag vart med om sen jag kom till Cali. Vilket ställe alltså. och vad häftigt det är att man kan besöka stället. Otroligt tacksam att jag lyckades göra det!
 
RSS 2.0