Äkta vänskap!

Isabelle Andersson / 31 Januari, 2014 - 17:09 / mina bästa!
0 kommentarer

 
2002 eller 2003
 
2013
 
 
Tänk att vi hållit ihop med än 10 år! Jag kommer fortfarande ihåg när sa hejdå utanför dagiset i Storå och du skulle flytta ner till Herrljunga. Jag kände mig alldeles tom på vägen hem. Det är inte lätt för en 12 åring att mista sin bästa vän så. Men tänk, under alla dessa år har vi haft kontakt och jag tror faktist inte vi kan leva utan varandra =) Du är min bästa vän. Jag älskar och saknar dig så otroligt mycket! 
 
Alla borde ha en vän som du!

Årsresume Del 2: April

Isabelle Andersson / 30 Januari, 2014 - 18:06 / minnen
0 kommentarer

På tin va ? =) Nu är nästa del av min sammanfattning av 2013, Nu är vi uppe i April månad.. Ni kan hitta första delen HÄR!
 
 
så i början av april hade jag lite av en bloggtorka. Eller jag var mest upptagen med annat. Så nu gissar jag mig till ordningen. Allt hände iaf i April =)
 
Jag hjälpte fanny med en gravidplåtning. Mitt uppdrag var att underhålla Nova. Vilket jag inte hade nå problem med för hon är ju världens goaste hund. 
Jag och Fanny besökte även min moster igen. Det är nåt jag och Fanny gillar att göra tsm. att åka till min moster. Det är lite som att återuppleva barndomen. Eftersom jag och Fanny spenderade mycket tid i stall, både tillsammans och seperate =) 
 
Marina kom på besök! :D
 
 
Och vi bjöd in Tess för att ha en riktitgt tjejkväll med grillat och vin. Vilket mysig kväll det vart. garanterat ett av mina bästa minnen med dom! =)
 
Hade även en hejdå middag på Cafe R50 med mina vänner! En riktigt lyckad kväll! 
 
Jag hade min sista utgång, först var det bara jag och mina favorit bröder. Men sedan kom även grannarna in. Ensam tjej blev jag, men det gör inget. har alltid så himla kul med grabbarna =)
Häng med Rasmus och Robin =)
 
Myste rejält med Emma eftersom jag förstod att det var sista stunderna jag skulle se henne. Min fina flicka. 
Hängde även med mina 3 prinsessor!
Och med min mamma =)
 
Och med brorsan! Umgick mycket med familj och vänner de sista veckorna!
Flög drake med milo oxå! =)
Och jag hann även träffa lilla Leon! VIlket jag trodde jag skulle missa.. Världens finaste bebis. Så mysig. Ville inte riktigt släppa honom. Mysunge, när jag vart här ett år så är han ett år. Vad jag längtar tills jag kan busa med honom! Hans mamma lägger upp bilder och videos hela tiden och han verkar vara så otrligt mysig! :D
 
 
Och dagen innan avfärd mot amerika hade jag en hejdå middag med hela familjen på kina garden! Helt perfekt! =)
 
Sen var det att åka, 29 april gick bilen från Timotej mot Arlanda! mamma fick snällt sitta i baksättet ! Det roliga var att när jag gick runt och sa hejdå till huset hade hon redan satt sig i bilen, i framsättet. Jag drog upp dörren och sa "glöm!!" precis som min bror alltid sa till mig., Så en suckande mamma fick helt enkelt sätta sig snällt i baksättet. Där av minen hon gav när jag tog bild! :D haha
 
På planet mot London (flygbyte) Åh vad jag och Louise var spända! vi skrattade hela resan i stort sett ! 
 
Kl 6 på morgonen i USA gick jag upp för att kola upp över skolan och ringa mina föräldrar för att visa att jag levde. Här kände jag bara glädje! Vilket jag inte trodde, De personerna jag pratat med innan berättade att au pair skolan var otroligt jobbigt och att de grät hela veckan. Medans jag var den lyckligaste i stort sett! 
Hade de härligaste tjejerna där oxå! vi hade så kul ihop! 
 
MAJ!
 
I början av Maj åkte vi till NYC , spenderade de sista dagarna på skolan och sedan åkte jag till min värdfamilj!! =)
 
Häng med världens bästa au pairer! =)
 
Present från min värdfamilj! 
 
Sedan var det dags för NYC!! 
(carrie in sex and the city's stairs!)
 
Sedan åkte jag "hem" :)
 
Så här såg det ut i maj för mig! orkar inte skriva om alla bilder. Men här ser ni lite av vad jag gjorde! Blev en händelserik helg med min familj! =) 
 
Näste del kommer senare, tar sån tid det här! ;)
 

Snowday!!

Isabelle Andersson / 30 Januari, 2014 - 16:59 / my au pair year
0 kommentarer

 
Gårdagen blev det "skottning" med C. Han verkligen såg fram emot att skotta. Berättade att mina familjer i Sverige hade gärna låtit honom skottat utanför deras hus. och det vill han. haha, gullunge.
Sen gick dagen åt spel, basketboll, rensing och lite film. En riktigt slappardag. Nu är barnen i skolan igen =)

Live your dream!

Isabelle Andersson / 30 Januari, 2014 - 05:00 / my au pair year
0 kommentarer

Precis kollat klart på det sista avsnittet av one three hill. Gud vad jag älskar den serien. Jag älskar alla serier. När man är ledsen eller bara känner sig nere är serier det bästa som finns. Man lever in i dom så. Sen när ett avsnitt tar slut får man en liten verklighetskick och man själv vill försöka få sin dröm uppfylld. Jag tror faktist att det är från serier som jag faktist hamnade i Amerika. De verkade ju ha så otroligt bra liv här. Och jag måste faktist erkänna. Amerika is pretty damn good. Jag har två rädslor just nu som finns i mina tankar jämt, 1. Jag återvänder aldrig till Sverige. 2. Jag återvänder aldrig till Amerika. 
Verkligen kluvna tankar. Hur kan man vara på två olika ställen på jorden? Jag ser fram emot en framtid i Sverige med min familj och mina vänner nära. Men också en framtid i Amerika, så trevliga, hjälpsamma och otroligt härliga människorna är här. Kanske finns sånt folk i Sverige med, men jag var förblindad av att tycka att Sverige  är ett "skitland med vinter". 
Kan verkligen säga att man uppskattar så mycket när man lämnar det trygga. Jag känner mig som den rikaste, modigaste, lyckligaste och mest framgångsrika tjejen i mitt liv. Inte för att jag har pengar, för det är det dåligt av! haha, och inte är det för jag är framgångsrik med företag eller så. Utan för jag hade modet att lämna min trygghetscirkel, för att uppleva min dröm, jag är den lyckligaste efter att jag insett att mina vänner och min familj ALLTID komer stötta mig. och att de verkligen älskar mig. Det går inte en dag då jag inte får skype samtal av vänner/familj eller ett meddelande på facebook. Sånt betyder så mycket. Jag är framgångsrik för jag blickar framåt och jag vet att min framtid är ljus, för jag tänker göra den ljus. Vad som än händer. Jag har insett att jag är en glad person som alla säger, och att vara ledsen passar inte mig. Jag vill alltid leva som jag gör nu, ständig pirrande lycka i kroppen. Det är som att vakna upp kär varje dag, på riktigt! 
Och jag är den rikaste för alla otroliga upplevelser jag upplevt. NYC, Washington DC, Florida, Disneyword, osv. Saker jag trodde jag bara skulle se på filmer. Absolut inte på riktigt. 
 
Såna tankar snurrar i mitt huvud rätt ofta, och det är jag glad för. För det visar att jag har saker att vara tacksam för. Jag hade aldrig hamnat här om det inte var för allas stöttande. Tänk om jag aldrig böt till SSN, tänk om mina föräldrar sa "äh, bit ihop, du är ju faktist 13år. livet är tufft",  och jag fick gå kvar i Storåskolan. Jag tror inte mitt liv hade vart pest, men jag tror absolut inte att det hade vart lika bra. 
 
Och likaså när jag började berätta om min dröm om att flytta till Amerika, tänk om mina vänner hade skrattat mig i ansiktet och sa "jo tjena, dröm vidare" utan istället vart dom nyfikna, dom lyssnade på mina ständiga idéer och tankar om Amerika. Och hjälpte mig att göra drömmen sann. 
 
Livet går ju ut på att man har så mycket olika val framför sig. Jag är tacksam för mina val, för livet vart så bra för mig. Men utan männskorna runt omkring mig hade jag nog aldrig haft modet med de valen. Man väljer sina val själv, men man får alltid vägledning av dom som verkligen älskar en. 
 
 
Ja, Nu ska jag inte gå in allt för mycket på det. Många tankar snurrar och jag har så många drömmar. Som jag vet kommer bli sanna. Tänk, min nästa dröm är att besöka Californien, och nu ska jag flytta dit! =) Om du bara tror på din dröm. så blir den sann! =)
 
 
Några få av alla mina uppleverser här borta. och Mer ska det bli =)
 
/Lycklig!
 

Snöstorm?

Isabelle Andersson / 29 Januari, 2014 - 06:33 / my au pair year
0 kommentarer

Skrivlusten har inte vart på topp alls ett tag. har verkligen haft bloggtorka i huvudet. Men nu kan jag försöka få ner några rader :) 
 
Dagarna är som vanligt förutom att idag slutade barnen skolan tidigt och imorgon är dom lediga, Varför ? Jo, för att det ska tydligen snöa.. Hitils har det bara regnet. Men ja, skolan är stängd innan snön redan anlänt. Jag kan förstå säkerheten med bil och sånt. Men för en svensk som var omringad av snö sen jag föddes förstår verkligen inte allt stå hej. Jag har cyklat i snöstorm för att komma till jobbet osv. Men som sagt, det är inte vanligt med snö här. Ungarna har sett snö en gång här utanför huset. Och min vän i Savannah har sett snö två gånger i SITT LIV, och han är 26 år. Så ja, man har verkligen olika sidor. Hoppas på en mysig dag imorgon med grabbarna. Jessica är vid hennes kompis och sover över. Hoppas verkligen det dyker upp snö nu oxå, så vi kan ha det kul ute. 
 
Annars har jag och Christian fixat en affisch han ska ta till skolan idag, och kollat på film och bara haft en slappdag. Gjorde även S'mores framför elden =)
 
Men oxå till andra nyheter, Hampus och Jennie befinner sig nu i USA! =) Så otroligt glad över att jag kommer se dom snart. Dom ska vara här till mitten av april. Så tanken är att fösöka få in iaf en helg som jag kan spendera tid med dom. Kanske även blir en roadtrip ner till Orlando med dom =) we'll see! =)
 
Lite bilder =)
 
 
Jessicas cheer bok som hon och jag fixade =)
 
 
 
 
Mys framför brasan med grabbarna! Alltså, kolla in Christians leende.. finns det nån sötare ? =) Goa unge! 
Affischen som jag och christian gjort idag!
S'mores tillverkning! =)
 
Savannah busar med sin boll..
 
 
Och så här såg det ut innan jag gick till mig. Christian somnade med savannah och JC spelade tvspel. 
 
Godnatt!
 

Fredag! =)

Isabelle Andersson / 24 Januari, 2014 - 18:51 / my au pair year
0 kommentarer

Det är så typiskt mig , att i stort sett varje dag har jag tänkt ut både det ena och det andra jag vill skriva i bloggen. Men när jag väl är ledig för kvällen är jag så trött. oftast blir det en film och sängen, om ens det. Förstår inte varför jag blir så trött, eftersom jag sover ju ändå så länge jag vill. Kanske är det som är problemet.. kanske måste försöka få tillbaka en rytm i det hela. We'll see. 
 
Så ja, idag är det fredag igen =) Och i eftermiddag åker min värdfamilj till Columiba. Meningen var först att jag skulle följa med, men det fanns bara ett rum på hotellet kvar. Så då är det lättare att jag stannar här. Vilket ger mig blandade känslor. Kul att jag kan umgås med mina vänner som oxå är lediga ikv och imorgon, men otroligt ledsen över att jag missar hennes första tävling. Är otroligt stolt över henne. Här om dagen kom hon hem med "cheer boken" vilket är en bok som den som är bäst på träningen får, och hon fick den! Vart så otroligt glad när jag såg den! haha, nästan lite för glad för Jessica sa "goosh Isabellee..." haha. Så nu ska hon och jag pyntade den rejält innan vi måste lämna tillbaka den på söndag och någon annan får den =) 
 
 
Finaste cheerleadern i världen! 
 
så som sagt, dagens planer är att städa och sedan åka in till vännerna i Savannah och äta lite middag sen får vi se vad vi hittar på =) kanske bio igen.. haha, som vanligt! 
 
Bjuder på några gamla bilder på mig Jessica och Christian! Dom verkligen älskade att leka med kameran på min dator, nu har dom egna , så det är inte lika spännande =) haha
 
 
 

Helgen! Sent inlägg!

Isabelle Andersson / 22 Januari, 2014 - 17:21 / my au pair year
0 kommentarer

Detta inlägg skulle bli postat i söndags.. men här har ni lite efterläsning.. =) 
 
Hej kompisar! 
Nu är jag återigen hemma efter en skön vilohelg! Vart ingen resa nånstans, utan istället vart det häng i Savannah med Brian. Helt perfekt. Kan köra liten sammanfattning av dagarna.'
 
Fredag: Började som sagt jobba vid två genom att hämta Christian från skolan. Åkte hem och lekte med honom lite innan jag skjutsade han och hans mamma till bensinmacken som är cirka 10 min härifrån, där var min hdad och väntade på dom. Dom skulle åka och kolla på JC's basket match. Själv hade jag ju au pair möte vid 6 , så hade inte hunnit med båda. Så jag åt lite mat och fixade mig innan jag åkte in för att möta de andra tjejerna. Och jag hade rätt, det mötet var inte allt för kul. Även om det alltid är kul att träffa tjejerna. Chokladtårtan var himmelsk oxå. Ruth sa att hon hade tänkt på mig när hon köpte den och köpte en med extra mycket choklad till min lycka! 
 
Efter mötet var det ju meningen att vi skulle äta middag allihopa, men det slutade med att det vart jag och Vanessa som åt. De andra kunde inte eller var panka.. haha! men det var kul att umgås med Vanessa med. Efter det åkte jag ner till stan för att först hitta parkering. Nu var kl cirka 10 på kvällen, och tro mig. att hitta en ledig parkering 10 på kvällen i Savannah är helt omöjligt. Hittade en til slut, långt ifrån. Men det fick lov att gå. Efter en promenad på cirka 10 min så var jag på stan (ok, kanske inte var så överdrivet långt..) så mötte jag upp Brian, hans bror och deras kompisar. Hängde med dom tills vi promenerade hemåt. På lördagen vaknade vi upp vid 11 för att äta brunch på ett ställe vi åt på förra helgen. Ruskigt gott. Efter det tog vi en promenad ner till Starbucks för att ladda med kaffe och sedan hämta min bil, som faktist inte var så långt borta. 
 
Hela dagen var en riktigt slappdag och det största vi gjorde var att gå på bio. Ska skriva mer om den filmen sen =) och efter det middag på , troligtvis, mitt favorit ställe i Savannah. Publik. en mysig liten restaurang som ligger på hörnet på en tvärgata. Nästan omöjlig att hitta. Men där hade jag och B vår "första dejt" så det var inget svårt beslut att gå tillbaka dit. Jag beställde musslor. Som var otroligt goda. 
 
På söndagen sedan åkte jag till Köpcentret för att shoppa med Vanessa. Hittade lite smått och gott och hade det trevligt. åkte sedan till stan för att hämta upp B som var och kolla på en football match. Åkte till hans place och så lagade jag min goda kycklig gryta. Som gick hem =) Vi la oss tidigt eftersom han skulle jobba och jag hade planer på att komma iväg tidigt. men efter att han åkt så somnade jag självklart om. vaknade 10 och fick stressa mig upp och iväg. Då är självklart hela stan avstängd för någon parad som på gick. Så jag fick ta en omväg för att komma hem. Var hemma till 12 , då jag oxå började jobba. och hann även träffa min hmoms syster och systersdöttrar innan dom åkte iväg.
 
Så idag har jag och barnen åkt och spelat lite spel och ätit fro yo. Sen hade jessica träning. och nu sitter jag här. Barnen var lediga från skolan idag, men imorgon är det back on track. som tur är =)
 
 
 
Jag och örhängen... alltså det går inte. Jag ger dessa en vecka sen är de borta. De försvinner mer än strumpor i torktumlaren. 
Jag har aldrig haft det är här sugen efter VS som typ ALLA i Sverige har. Men när det var extra pris så gäller det ju att passa på. Och jag gillar det faktist. Vet dock inte om det är nåt jag vill lägga 100 tals kronor på. Men skadar inte att prova. synd bara att doften försvinner rätt fort. Även om det är VS så är kvaliten inte den bästa. Men ni där hemma som är sugna på det, glöm inte att "boka" plats i resväskan =)
Fullkomoligt älskar denna jacka. Går att ha den som en vanlig skjorta. Men här blir det så varmt på våren/sommaren så denna blir en perfekt vår jacka =) Från Forever 21
Och så en fin tröja som är olagligt skön från GAP. En av mina nuvarande favorit butiker =)
 
Ochså lite blandade bilder =)
 
 
Den i mitten är mammas nya valp :D tjooockis! vad jag längtar efter dig redan, fina Zimba <3
 
Såhär såg det ut för några dagarn sedan när jag tog ut Savannah på en tur.. Ett riktigt höstväder.
 
 
Efterrätt på daten med B.. Älskar espresso Martini.
 
Och så här ser det ut utanför köpcentret. Riktigt sommarväder. Förstår ni vad vädret hoppar här ? 
 
Och så två bilder från måndagen med spel och Fro yo :) 
 
 
 

264 dagar!

Isabelle Andersson / 17 Januari, 2014 - 16:54 / mina bästa!
0 kommentarer

wow, kan ni förstå det ? 264 dagar i USA, tåvhundrasextiofyra.. Känns ju .. jag vet inte, overkligt. och att jag ska vara här ytterligare 131 + 365 dagar är ännu overkligare! 
 
Igår pratade jag med Hampus på fb och han sa nåt som var väldigt klockt "Dom enda som glider bort är dom som inte är dina riktiga vänner dom som inte står dig tillräckligt nära och tyvärr är det fler en vad man tror... dom som verkligen betyder någonting kommer finnas kvar."  När jag sa till honom att jag var rädd att tappa kontakten med folk.
 
Och han har så rätt. Och jag måste säga att jag är så otroligt glad över att de vänner som jag alltid tagit som bästa vänner, fortfarande finns här för mig. Även om vi inte skypar så byter vi ord på FB och stöttar varandra i allt. Att höra "Jag saknar dig Issa, kom hem!" är bland de mysigaste sakerna att höra just nu. Att jag fortfarande finns i tankarna hos mina bästa vänner. Och dom finns i mina. Så ofta. Varje gång det händer nåt här så tänker jag "Åh jag måste berätta för Linn och Emma!" eller "Rasmus hade älskat det här" eller "Det här vill jag göra med Hampus" osv osv. Jag vet , att de kommer alltid vara mina vänner. Även om jag nu skulle bosätta mig i Amerikat. 
 
Men det jag längtar allra mest till nu, är att när jag är hemma. Och kan bjuda hem alla mina vänner på middag och bara njuta av deras sällskap. Åh vad jag längtar efter er. Är helt sjukt. Jag är verkligen världens lyckligaste som har just er som vänner! =)
 
För att säga ett uttryck som var känt när jag var 14-15 år "Ingen Issa utan er" ;) haha
 
Marina!
 
Hampus!
 
 
Linn!
 
 
Emma!
 
Therese!
 
Rasmus!
 
 
Marcus! den högra bilden, HAHA! från 8an tror jag!
 
Nu vill jag inte att nån ska ta illa upp och tänka "men jag då ?" Jag hoppas verkligen jag har alla mina vänner kvar. och när jag är tillbaka i Sverige hoppas jag på att kunna besöka alla. 
Dessa är iaf dom jag har haft mest kontakt med och som ringer mig då och då! =) Mina fina vänner! och snart, SNAAAART får jag träffa HAMPUS IGEN!! :D Han och Jennie kommer hit!!! ÅHÅÅHÅH vad jag LÄNGTAR!! 
 
 
 
 
 

Fame Factory!

Isabelle Andersson / 17 Januari, 2014 - 03:47 / my au pair year
2 kommentarer

Jag satt och lekte lite med olika klipp på youtube, kollade bland annat in Nicke och Nilla och andra barnprogram sen jag var liten. Sen hittade jag det här klippet, från Fame Factory! Så fort Patrik började sjunga forsade tårarna och leendet var så stort (han var min favorit). Åh vad jag och mamma älskade detta program. Är helt säker på att hennes leende kommer vara 10 gånger större än mitt när hon ser sin favorit, Emil. 
 
Vad vi älskade det där programmet. Vi spelade till och med in avsnitt på VHS haha. vad jag skulle vilja se om allt med mamma igen. Tårarna skulle forsa från oss bägge och vi skulle kära ner oss i bögarna igen. Patrik, Andres och Mattias är homosexuella. Men så himla fina och goa. 
 
Och Micke Granh. 
 
Vad jag önska det var tillbaka. Fame Factory är det enda musikprogrammet jag någonsin gillat och troligtvist kommer vara det ena! 
 
 
 
 
 
 
 
Mathias Homgren. Han har de vackraste ögonen en kille kan ha!
 
 
 
 
 
Patrik Rasmussen, som var min kille hela sesongen. Ohh så himla fin, och låten! 
(Nu när jag dock är äldre ser man ganska tydligen att han är lite av den mer kvinnliga sidan.. haha, att man inte såg sånt när man är barn (=  )
 
 
 
Mammas favorit! 
 
Nu blir jag och sakna mamma så mycket. Ibland kunde jag vakna upp av att Emil står på högsta volym på nedvåningen och av att mamma stod och dansa i vardagsrummet med det största leendet. Musik är nåt min mamma alltid älskat. Och jag vet allt några av hennes favorit som jag faktist sätter på här hemma för att lindra mitt mamma behov. Men snart måste jag få en kram av henne igen. Inte en chans att det kan gå mer än 6 månader som sist. Det blir nog snarare än det. Mammsen, Jag älskar dig! 
 
Sälen ett år! "MAMMA; HOPPA!!" hahaha
 
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Isabelle Andersson / 16 Januari, 2014 - 17:49 / my au pair year
0 kommentarer

Åh vad det är svårt att gå upp tidigt när man inte behöver det.. Jag försöker verkligen lägga mig i tid så jag är pigg vid 8 tiden. Men det går liksom inte, vaknar vid 9 och är så svinigt trött ändå. Även om jag försöker tvinga upp mig då. Sen har jag vaknat de senaste dagarna vid 5. Och då blir jag ju självklart pigg. Förstår inte vad det är med kroppen och tidsrytmen. 
 
Idag är det Torsdag. Basket träning är på schemat och sedan vet jag inte riktigt vad som händer. En lugn hemmadag kanske. Städa lite i huset för på Lördag kommer 3 av Christys systrar hit med familj. Jag ska kolla om jag kan sova i Savannah i helgen för då kan en av systrarna ta min säng. Vi får se hur det går. Måste iaf städa så jag har det gjort. 
 
Imorgon är det Fredag och jag har en skön vilohelg framför mig. Imorgon är det au pair möte. Ett mindre roligt faktist, om säkerhet. Men jag ser ändå fram emot att träffa de andra tjejerna och den goda chokladkakan som Ruth tar med sig, mmmhmm! Sen får vi se om vi går ut på middag eller vad som händer. =)
 
Så helgen är med andra ord väldigt oplanerad, jag är ledig från fredag eftermidddag till Måndag lunch, så nåt måste jag ju hitta på. Kanske tvingar någon att ta en liten roadtrip nånstans =)
 
Måste även tipsa om några böcker (haha, nu blir väl mamma överlycklig) Hunger Games böckerna. De är så bra. Jag började med första runt thanksgiving som är i Nov då jag lånade min hmoms kindle. Nu när jag har min egna (fullkomligt ÄLSKAR den!!) så har jag läst klart både ettan och tvåan. Är på sista boken och det är såå svårt att slita sig. Läser så fort jag får tillfälle. Ska bli spännande sen och se om nästa film har sina likheter. Jag försöker föreställa mig iaf hur det skulle kunna vara i en film. Så bara längtar tills den kommer ut =)
 
 
 
Annars har jag tänkt mycket på min flytt. Har vart i det där läget att jag bara längtar, jag kommer se så mycket. Men nu har jag insett allt jag kommer mista. De simpla sakerna, som att vara ledig på morgona. Dricka vaniljlatte varje morgon, busa med Savannah, träningar med barnen osv. Tänk om jag får en familj som inte alls gillar sport? Jag ser mig själv nu som ett sportfreak. Jag kan så mycket mer om football, basket, cheer osv. Nästa sport jag kommer lära mig av blir Baseball som börjar runt mars. Men liksom, vad händer om nästa familj totalt är ointresserad i sport. Hoppas jag åtminstone har nån att kolla matcher med .haha! 
 
För att uppdatera mer min förlägning så har jag fått en första match, alltså en kanske framtida värdfamilj. Som bor i Oakland, CA. Ganska nära San Fransicso, som jag alltid velat åka till. Det är en liten flicka i den familjen . Så vi får se. Har inge bråttom med att bestämma familj än. Jag har ju som sagt några månader på mig =) 
 
 
Och så en sista sak, Jag saknar min bästis. Så mycket! 
Och mina två favorit mongotjejer.. Jag tycker om er så mycket. och bara längtar tills vi träffas igen! <3
 

Pappas & Karinas besök Del 3

Isabelle Andersson / 16 Januari, 2014 - 03:23 / my au pair year
0 kommentarer

Nu kommer 3 och sista delen från paps och Karinas besök =) Del 1 hittar ni HÄR och del 2 HÄR! =)
 
 
Så på Fredagen fick vi en hel dag tillsammans utan barnen! Så vi bestämde oss för en hel dag i Sav =) Började med en good frukost nere vid vattnet i Savannah. Så otroligt fint där nere, och maten är så god. Alla 3 satt och njöt av sin egna mat. Verkligen en toppen start! 
 
 
 
Beställa en stek till frukost är vanligt i Amerika, till min lycka! 
Paps tog en skaldjurs omelett om jag inte minns fel. oxå väldigt god!
Och karina tog  oxå en omelett som var väldigt god! 
Och till frukost efterätt tog vi nåt som jag ätit med min hmamma. Kommer inte ihåg namnet på det, men så gott! 
 
Efter det åkte vi ner till stan för att hoppa på en rundtur buss =)
 
Åh vad jag tycker om er två! var verkligen en perfekt dag! 
bussen!
Forest Gump hoppade även på och satte sig framför mig och Karina.. 
Innan han insåg att det var fel, han skulle ju med General Dan och åka ut med räkbåten..
Och sprang då vidare. haha, vad jag skrattade åt honom! 
Här är platsen som Tom Hanks sitter på när han spelar Forest Gump. Bänken är dock borttagen till ett musium. 
Och så lite bilder från Savannah överlag.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett stycke glad Pappa =) Här är han verkligen lik sin mor! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta var en typ av judisk grav. Där man lägger stenar ovanpå för att hedra personen/personerna. 
 
På självaste platsen var Forest Gump satt med sin chokladask =)
Pappa och karina på platsen!
Efter turen åt vi glass på Savannahs kändaste glassbar. Där de gör hemmagjord glass!
Efter det åt vi en god middag på min favorit restaurang. Och avslutade kvällen där! 
 
På Lördagen sedan åkte vi och shoppade och sedan åt middag inne i Sav igen innan jag var tvungen att säga hejdå till pappa och Karina.
 
Tack så mycket för att ni var här . Behövde er mer än jag trodde. Hade en toppen vecka verkligen och kan inte vänta tills jag ser er igen! Saknar er redan. Älskar er! 
 
 

Vackra Knowles Island!

Isabelle Andersson / 15 Januari, 2014 - 17:52 / foto
0 kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
Solnedgång utanför huset är verkligen så vackert..
 

Mobilbilder!

Isabelle Andersson / 13 Januari, 2014 - 18:36 / my au pair year
0 kommentarer

Min helg har vart lugn och skön, har vart på bio, middag jobbat och bara slappat. Så det har haft lite av allt. I lördags jobbade jag. Jag skjutsade först C till träning, hämtade J från sin träning , åkte hem för att hämta JC och skjutsa han till hans träning. så MYCKET körande. Väl hemma så vart det filmmys med C innan jag hoppade in i Duschen för att åka in och möta upp tjejerna för ytterligare middag och bio. Var på middag och bio med Bluffton tjejerna på Fredagen . Så vart mycket den här helgen. Efter det mötte vi upp några andra för att spela lite biljard på ett ställe på River street. Sen drog vi hemåt. Så var en skön lördag med lite av varje. 

På söndagen blev det slappar dag i sängen i stort sett. Vi kollade på film, bakade kakor och åt chips. Helt perfekt om ni frågar mig =)
 
 
Nedan kommer mobil bilderna jag inte fick upp sist.. Sen ikv ska jag sätta mig och göra de andra inläggen om när pappa var här osv.. vet att det blivit liggandes alldeles för länge.
 
 
Lunch på uteserveringen igår. vet inte alls varför bilderna blir snea.. det är dom inte innan uppladdningen..
 
 
 
Biljard spel.
 
 
Middagen med B förra helgen! 
 
 
min julklapp från Viivi, haha snacka om att honkänner mig ;)
 
Häng ute med ungarna i Lördags =)
 
 
Savannah var helt galen ett tag för ett löv hade fastnat på fönstret. hon trodde nog det var nåt djur =)  Söt hund! 
Christna hängde med mig i mitt rum innan jag åkte till Savannah =)
Och självklart trampade jag snett med mina 4 månaders gamla stövlar.. men med super lim fixade vi det =)
 

Där vart ansökan inskickad! =)

Isabelle Andersson / 13 Januari, 2014 - 17:47 / my au pair year
0 kommentarer

Nu mina vänner, har jag den stora nyheten att berätta att jag tänker stanna i ett år till =) oroa sig inte, jag ska försöka komma hem någon gång under årets gång. Så ni kommer se mig igen, do not worry =)
 
Ansökan vart egentligen inskickad förra veckan, men jag betalade för det idag. Så nu börjar processen på riktigt. Och det vart alltså KALIFORNIEN! som mitt äventyr fortsätter i! ungefär 4 månader kvar här och det pirrar i hela mig. Så mycket blandade känslor. Precis som förra året då jag fått min familj här och jag såg fram emot att åka så mycket, men samtidigt var jag så ledsen eftersom jag var tvungen att säga hejdå till min Svenska familj. Allt det får jag alltså uppleva igen, fast med mina två amerikanska familjer. 
 
Just nu ser jag bara framåt. Det kommer vara tufft att lämna familjen, barnens kompisar, andra mammor och pappor men oxå alla vänner jag fått här. Visserligen sticker hälften om cirka 6-7 månader. Men de som bor lokalt omkring här. kommer bli ett jobbgt hejdå i April. Kanske till och med jobbigare än det jag hade förra året. För ärligt så vet jag inte om jag någonsin kommer träffa alla människor jag träffat här igen. Att  bo i olika länder gör det hela väldigt svårt. Men man vet ju som sagt inte vad framtiden har att erbjuda!
 
Nu ser jag iaf fram emot ett år I Calli =)
 
 
 

Senaste dagarna!

Isabelle Andersson / 10 Januari, 2014 - 19:27 / my au pair year
0 kommentarer

nu funkar internetet i mitt rum igen! =) var nog inte alls nåt virus, men nu är iaf mina bilder sparade på hårddissken! vilket jag måste rensa nån dag.. haha! 
 
Hur som , tänkte köra en snabb uppdatering på vad jag haft för mig. Nyår och de kommer i ett lite längre inlägg för har bilder på barnen osv.
 
Så,inte för att gå för långt bak så kör vi en vecka bak (så långt minnet räcker, haaa) 
 
Förra fredagen var det sista dagen för barnen innan det var dags för skola igen. Så vi passade på att åka till Savannah för att åka skridskor! Innan det var det ett tidigt besök vid tandläkaren i Beufort, vilket är åt andra hållet, så det blev mycket åkande. Tur att vi har filmer som sagt så ungarna inte blir så uttråkade =) 
 
Skridsko åkningen var ruskigt kul! Jag som är SÄMST i Sverige var typ bäst här! haha, var så kul att se folk försöka sig på att åka.. medans jag gled på som värsta drottningen. Fick mig dock att Sakna Sverlige lite mer. En sak som dock chokade mig var att ingen hade hjälm. Hönsmamma som jag är så sa jag direkt att ni måste ju ha hjälm till ungarna, de kollade på mig som att jag var knäpp och sa "ingen har hjälm!" och tydligen hade de rätt, för de hyrde inte ens ut hjälmar. och inte ens 3-4 åringar hade hjälm! Om det här hade vart i Sverige hade det blivit krig eller nåt. Och jag måste erkänna att jag var bra orolig när Christan ramlade omkull och nästan slog i huvudet. Nu är det ju Christan vi talar om. Han är uppe lika fort som han ramlar och ibland undrar jag om han ens märker när han ramlar. Hur som helst körde han på som en liten Svenne. Ibland gick det bra fort medans Jessica och hennes kompis höll sig mot väggen.. haha!
 
Efter det så åkte vi och köpte lite kaffe från Starbucks innan vi åkte hem. Väl hemma så sa min hmom att jag kunde ta ledig resten av kvällen. Så jag passade på att åka in till Savannah för att ha middag med Viivi! Det blev pizzastället som vi åt på första gången vi träffades och väldigt mycket prat. Även julklappsbyte. Tror hon gillade min hårfön låda mer än självaste tröjan hon fick! haha , hade inget att slå in den i så det blev den enda lådan jag hade här. 
Jag fick en bok med Nutella recept av henne och en hangover mask. haha hon känner mig så väl med min kärlek för nutella haha. 
 
efter middagen drog vi hem till Brian. Var så otroligt kallt ute.. nästan så att det var kallare än i Sverige. Väl hemma hos Brian kollade på youtube klipp och prata om allt mellan himmel och jord innan vi var tvugna att röra oss. Var hemma vid 11 tiden vilket var helt okej. Fick en skön nattsömn innan det var dags att vakna för jobb. halv 9 skjutsade jag Jessica och hennes kompis till hennes cheer träning. Efter det åkte vi hem för att hämta upp grabbarna och sedan till basket träningen. När det var över åkte vi hem och jag och Christy hjälptes åt att plocka ner julen. Var helt slut i huvudet efter allt plock. Men det var skönt att få bort alltihoppa på samma dag. Nu är julen verkligen bortstädad =) När jag sedan skulle sluta för dagen gick jag och sa hejdå till Christian som spelade tvspel. När jag vände mig för att gå sedan säger han "vänta! du glömde nåt" När jag sen vänder mig om för att se vad jag glömde står han på soffan med armarna utsträckta. Underbara unge, Det gjorde nog hela min lördag.
 
Efter det tog jag en snabb dusch och fixade mig innan jag åkte in till Sav igen för att möta upp tjejerna. Innan det drog jag och Brian ut och åt lite middag, som var himmelskt god. Den restaurangen kommer jag garanterat gå till igen .
Vi mötte upp hans vän Brian 2 som jag kallar honom. Självklart har de samma namn..  Vi mötte upp tjejerna på en bar och tog en drink eller 2. Blev absolut ingen galen kväll utan mer en skön kväll med mycket skratt och prat. 
 
På Söndagen var det en "hänga-framför-tvn-hela-dagen" dag. Vilket varje söndag är i stort sett. Älskar söndagar. Jag är alltid ledig dessa dagar så jag hinner varva ner och till och med börja sakna barnen innan jag börjar jobba på måndag haha. Jag tvingade Brian att kolla på hockey vm med mig som var mellan finland och Sverige som sorligt nog sverige förlorade.. Var ändå kul att se hur taggad Brian vart över matchen oxå! han satt och hejjade näst intill så mycket som jag gjorde. 
 
Efter det var det väldigt lugnt . Några filmer och kina mat som vi beställde hemkörning på haha. 
 
Annars har den här veckan flytit på som vanligt. Ungarna är back to school och träningarna likaså. 
2 bilder från förra helgen, resten av bilderna kom inte in till datorn.. fixar det sen! =)
Och en bild från igår, är så fint här utanför när det är solnedgång =) Även om bilden inte är så rättvis. 
 
 
 
 
 

I'm Back!

Isabelle Andersson / 09 Januari, 2014 - 03:33 / my au pair year
0 kommentarer

Hej kompisar! 
 
Nu är jag äntligen inne igen! Datorn har verkligen krånglat.. och jag vet fortfarande inte varför. Har inte kunnat komma in på internet. Skype och allt annat har funkat, förutom det. Så himla skumt. Min hmom sa igår att det kanske är ett virus som lurar, så idag har jag panikat över alla bilder till min hårddisk. Så de iaf är räddade.
 
Men nu verkar det funka. Jag sitter dock inne i huset nu. Så kanske är nåt med internetet upp till mitt rum.. Är som sagt två olika inloggningar. Men jag tycker att det funkat bra på min kindle. Jag får prova igen när jag är i rummet. 
 
Kan berätta lite om dagen sen dör nog datorn, laddaren är i mitt rum och jag orkar inte hämta den (haha) Så imorse var jag i sånt där humör att jag inte ville göra nåt. Bara vara. och det är ju ok ibland. Men jag känner nu att det nästan var för tråkigt. Hela förmiddagen försvann liksom. 
Hur som. Jag hämtade ungarna som vanligt vid 2, men denna gång följde Christy med för vi skulle lämna henne vid exit 5 för hon skule till Sav. Så vi gjorde det och åkte sedan hem. Här hemma kändes det som att ungarna inte ätit på evigheter, för de var hungriiigaa. Så vi åt snacks och gjorde läxor. Jessica hade cheer träning så vi allihoppa åkte till den. Kan ju inte riktigt lämna grabbarna. Och som vanligt när jag har trucken brukar ungarna bli uttråkade. I den andra bilen kan jag ju starta en film i bilen tv. Men inte i den här bilen. Så jag drog med mig min dator som dom fick kolla film på, och det funkade så bra. Grabbarna i baksätet kolladens på film och jag i framsätet som läste hungergames ( Snart klar med 2an!!!)
 
När träningen var över så var det snabbt hem, duscha och kolla klart på filmen. Nu ligger alla 3 i säng och jag väntar på att mina värdföräldrar ska komma hem så jag oxå kan ta kväller =)
 
Det är föresten helt otroligt hur kallt det vart här de senaste dagarna. Ner mot 7minus. Kallare än i Sverige för tusan! och det har känts i min lägenhet kan jag säga. Fryser så att jag inte vill lämna sängen. Men nu börjar det gå upp tack och lov. Var nästan orolig för snö där ett tag. Vet ju att barnen skulle älska det. men jag är nöjd med värmen och solen ! haha 
 
Men jag ska försöka fundera på vad jag faktist gjort de senaste dagarna, Så jag skriver ett inlägg om det senare. FÖRHOPPNINGSVIS funkar internetet i mitt rum oxå, annars blir jag knäpp! 
 
 
Bjusar på en bild på Mig och Jessica från förra sommaren! =)
 

Pappas & Karinas besök + julen Del 2

Isabelle Andersson / 03 Januari, 2014 - 04:16 / my au pair year
0 kommentarer

första delen hittar ni snabbt HÄR =)
 
Onsdag:  Nu var det dags för den riktiga julen här! Vid  vaknade jag av att jag hörde 3 nyfikna, spända ungar se alla sina julklappar! Drog mig i cirka 15 min innan jag gick ut till resten av familjen. Barnen hade fått mycket fint av tomten, så dom var sysselsatta ett tag.. Men vid cirka halv 8 hade de myror igen. De ville ju öppna alla julklappar från oss =) Tomtens klappar var inte inslagna, Det har ju inte han tid med när han har så mycket barn att besöka ;)  Hur som helst, vi hade bestämt med pappa och Karina att de skulle komma in vid 8. Så halvtimmen mellan  7.30-8.00 var nästan tortyr för barnen haha. Så när paps och Karina väl kom blev det pang på rödbetan. De fick mycket fint och även jag hade lyckas med julklapparna. Tror one direktion filmen till Jessica gick hem mest från mig =)
 
Jag fick även många julklappar, vilket jag inte förväntade mig alls. Alla mina julklappar ser ni i inlägget under! =) 
 
Paps fick ett ölglas av mig där jag hade fixat så det står "KUNG KENT" på. Vilket gick hem. Karina fick en sååå fin ljuslykta. Den var verkligen sådär , hennes stil. Och jag ser framför mig hur fin den blir där hemma i allt det vita! =)
 
Min hostmamma fick smycken av mig och min hostpappa fick en beatles bok. Sen fick hela familjen en fotoram från mig där det stod "GOD JUL" och "Merry Christmas 2013" och så var det en bild på oss allihoppa plus Peter. 
 
Nedan kommer en hel del julbilder =)
Jessica fick mycket roligt så hon var nästan okontaktbar =)
Mer julkappsöppning!
 
Hon fick sin efterlängtade American girl doll! hon hade den vänstra sen förra julen, så nu har hon två! =) Tänk att dessa dockor kostar mer än 100 dollar.. Helt sjukt! 
Christian fick en radiostyrd helikopter som vi testade! Dock var det föör kallt den morgonen. Man ser nästan att marken har frost. 
Vi gömde en julprydnad i form av en saltgurka i granen, och den som först hittade den, fick öppna första presenten. Det var jag som gömde den, och det var nästan för svårt.. haha! 
Christian hittade den och han fick då välja första julklappen att öppna, och han valde den från mig =)
Jessica fick One direktion filmen av mig! Man ser hur glad hon blev! 
kramkalas =)
Hjälps åt att öppna julklappen från pappa och Karina! 
Mer kramkalas! 
 
Christy och barnen öppnar julklappen från mig =)
Man ser inte att det står KUNG KENT på , men pappa var väldig nöjd med julklappen! Den kommer nog fram varje jul från och med nu =)
 
 
 
Savannah intog sin normala plats =)
 
Syskon kärlek =)
Blev rent av överlycklig när jag fick min Kindle fire HD! tänk att jag har min egna surfplatta! =) 
Thank you so much my wonderful host family! I love it! 
 
Efter all julklappsöppning blev det middag med släkten! 
Här är det tre stolta svennar =) (en halv dansk och en halv finsk får man väl tillägga.. )
 
Jag och min styvmamma =) Tänk att hon funnits i mitt liv sen jag var 4 år =) 
 
Bus med Savannah =)
 
Jag och pappa =)
 
Hela kvällen avslutades sedan med lite julfilmer och häng, alla var rätt trötta så vi hamna i säng rätt tidigt! En väldigt bra första jul i Amerika =)
 
Torsdag: På torsdagen sedan skulle Christy och Chris åka iväg för att ha lite egentid med bio och grejer. Så vi hade barnen igen. Vilket inte gjorde oss så mycket. Vi byggde pepparkakshus och busade. Jag Karina och pappa lagade även svensk julmat till lunch =)
Pappa intog platsen som bus farbror! 
Till och med Savannah var med och busade!
Svensk julmat <3
De stora julmiddagarna med familjerna missade vi i år, men vi hade iaf varandra =)
 
Pepparkaksbygge! 
 
Nu tycker jag det räcker med del 2, Nästa del kommer så småningom , och det är även sista! 
 
för er som är nyfikna så hade jag ett bra nyår oxå! =) Ska lägga upp lite bilder från det sen med =) 
RSS 2.0