Historia!

Jag är riktig svag för historia och för att besöka saker som hör till histora. Museum älskar jag att besöka om det är typ förhistoriska osv. konst grejer är jag inte så inne i. Men historia i sig. När jag var liten älskade jag att åka med min pappa till ett ställe i Sundsvall som förr i tiden var ett tillhåll för soldater. nu var de rätt många år sedan sen jag var där , så kommer inte ihåg allt ifrån det, men kommer ihåg att jag var så imponderad. Dit ska jag lätt åka nästa gång jag är i Sundsvall. 
 
Anledningen till detta inlägg är att jag var på en historisk plats förra veckan. Där jag sprang tävlingen 5k. Det är alltså ett plantage vi sprang i . Som förr i tiden var väldigt dyrbara att äga. Där många odlade ris, ull osv. Och de oxå hade slavar där på plantagerna. Så ni som sett Django vet nog vad jag tänkte när jag gick där mellan träden. Sjukt att det kan ha vart så som det hände i filmen. Det kan liksom ha hänt där jag stod. man känner en mäktig och även olustig känsla med tanke på allt som kan ha hänt med människorna. Ska inte säga för  mycket, eftersom jag inte fick veta så mycket mer än att det var ett gammalt plantage med slavar förr i tiden. Det kan ju ha vart ett bra ställe. Men man vet aldrig. Häftigt att besöka ett sånt ställe iaf..
 
Så alla som inte sett Django , se den. grym film. Men för guds skull, ta inte med barnen. Jag blunande 30 % av filmen. skrattade oxå typ 40% . haha , är en riktigt mix i den!
 
 
Här är en bild jag tog från plantaget. lite häfitigt att det i stort sett ser ut som i filmen med. 
 
Första resan efter mitt år här blir nog till Österriket, för att se de gamla lägerna som judar levde i.
 

En dag vid poolen!

En väldans kort arbetsdag har jag haft idag! började inte förens vid 2, och slutade nu vid 6. Anledningen var att ungarna ville på ett läger som dom vid poolen har för barn . så dom var där redan vid 9 imorse. Själv åkte jag dit vid 12 för att sola lite. efter lite övertalning från ungarna (behövs inte mycket) så stannade vi kvar där. Jag låg i solstolen och pratade med Hampus och Jennie i nästan 1 timme medans dom var i vattnet. Hoppade i även själv för det var så varmt att jag nästan var lika blöt av svett som barnen . sjukt vad solen värmer på tror vi haft närmare 35 plusgrader idag!
 
Nu är ungarna på kyrkans barntimmar som deras mamma tog dom till. är en föräldra dag för dom, men jag har haft så ont i magen (säkert för jag glömde äta lunch) så jag stannade hemma. ligger nu i sängen och lyssnar på åskan och kollar på småkryps liv. är så trött. sjukt att solen gör en så sliten. tror de blir en tidigt kväll idag.
 
 
Saknade mongon! Blev väldigt mycket minne talk med dom. Tänk att Hampus vart en av mina bästa vänner sen jag var 17 år. liksom 5 år . Han är verkligen som en bror för mig. och tack och lov för Jennie! äntligen någon som fått ner grabben på jorden! haha
Bilden nedan är tagen första kvällen jag träffade Jennie. Kvällen innan hampus åkte till Barcelona och även Adde var med då. Måste vara sommaren 2011 ? nåväl, saknar er!
(och förlåt Jennie om jag inte skickat bilden till dig ? vet att du ville de men kan ha glömt .. haha)

En vecka, fy Issa!

En veckas utan bloggande. Det är sånt här man kan bli galen av när man följer bloggare.. haha! ber mina fan så hemskt mycket om ursäkt ;) haha!
 
veckan då .. Förra fredagen hängde jag med Marianna, vi kollade på Monsters Inc och åt en as god pizza. satt sedan och kollade på stjärnorna medans vi planerade lördagen.. haha! Så på lördagen Sprang jag 5k med Familjen . alltså 3 mile (=5 km) och jag är riktigt nöjd med mitt resultat, 32:48 min! hamna på en plats på 44 av ungefär 200 personer. vet att jag kunde göra det bättre. men jag sprang ihop med Christy hela vägen så vi båda tog de lite lugnare. 
 
Efter det åkte vi hem och hade födelsedags kalas för John Clark. tror vi hade 6-7 grabbar här . och jag som trodde de skulle vara lättare med grabbar än tjejer hade fel .. grabbarna är mer högljuda och alla ska göra allt som går samtidigt. haha. När sedan alla åkt hem la jag mig i sängen i typ en timme. välbehövligt! packade sedan ihop lite grejer och tog bilen till Marianna. hon bor i typ ett plantage, så man får först stanna vid en portvakt och sedan få beskrvining , tror ni jag åkte total vilse eller ? haha. tog typ 1 timme att hitta till henne. Där satt vi och tog de chill tills hennes värdföräldrar kom hem, hon arbetade alltså. resten kan jag inte riktgit skriva här vad vi gjorde. haha, men det var en kul natt!
 
på söndagen sedan åkte vi till Tybbee Island för att åka på en delfin tur med resten av au pair gänget. grymt kul var det , jag och mimi var som tokiga och stod längst fram och fick "åååååh" attack varje gång vi såg en delfin! sjukt var de!  har lite filmer som jag ska försöka ladda upp sen. 
 
Efter det åkte vi in till Savanna för att äta middag och gå på gatorna där och äta frozen yoghurt. så underbart! Söndag har blvit min favoritdag tack vare tjejerna! så mysigt att bara hänga :) Dock var alla så trötta så var inte en allt för social dag. men den var välbehövlig. 
 
Sedan har veckan vart som vanligt. jobb. dock har barnen kyrktimmarna på kvällarna så har blivit gym varje dag. och de bästa med att gymma på kvällarna är  att jag har gymmet för mig själv. helt awesome! 
 
 
 
självklart går de inte att få upp bilderna igen. den här gången är de mobilen som krånglar. men ska försöka fixa allt ikv. jag måste bli bättre. skärpning issa pissa