Isabelle

Akuten!

My life Permalink0
Ja.. ska berätta lite om vad som faktist hände igår. Efter jag skrivit inlägget gick jag ut för att fixa massa saker. sedan lagade jag mat och åt. när jag sedan satt och kolla på en film på datorn började jag känna tryck vid naveln. Det släppte när jag tog fingrarna och höll in lite. men kom snart tillbaka. smärtan blev mer och mer intensiv och började gå neråt höger. Till slut kunde jag varken sitta stå eller ligga utan att det gjorde sjukt ont,. ringde pappa och bröt ihop och det enda han sa var "ok, kommer nu så åker vi in". sagt och gjort var han här på 20 min typ. han var som tur var i Karlstad för affärer.
Det var både svårt och jobbigt att gå ner för trapporna och ut på gatan. Pappa vet ju inte var jag bor , så var tvungen att gå ut så han såg mig. När vi sedan kom in till akuten väntade vi cirka 20 min innan jag fick prata med en väldigt vilsen tant. Hon lyssna på vad jag hade och säga sen fick jag sätta mig i ett annat vänterum.
Nu hade den värsta smärtan gått över. men hittade ingen skön ställning att sitta i. där väntade vi kanske 1 timme innan dom kallade in mig.
 
fick lägga mig på en brist där och sjuksköterskan som hette Micke var hur snäll som helst. han kände på magen och sa att det garanterat var blindtarmen. tog några prover och fick även en insat i armen. som jag sedan hatade, mer om den sen.
 
Jag valde ju inte den bästa dagen att få det här. Var smockat på akuten. Jag fick ligga på britsen i korridoren ungefär 40-50 min innnan jag fick ett rum. där inne efter cirka 15 min kom min läkare. en AT-läkare som verkligen påminde mig om Elliot i Scrubs. samma hår och vilsenhet. hur bra som helst dock. hon stannade och pratade med mig ett tag och tog lite andra prover innan hon gick. Efter kanske 30 min kom en annan läkare som oxå skulle kolla. och han sa oxå att de troligtvis var blindtarmen, men jag var tvungen att göra en gyn-test för att vara säker på att det inte är äggstockarna eller liknande. Så in i ett annat rum, vänta 15 min kanske och så kom gyn läkaren. Det gick både fort och smärtfritt. fick se på ultraljudet att jag är normal och inte en unge där inne, Score . haha! nu började smärtan avta mer och mer.
 
Sen tror jag dom glömde bort mig en stund. låg i det rummet ungefär 1 timme och 20 min innan dom kom och hämtade mig för inläggning. avdelning 6 skulle jag på. Så de kom en ordningsvakt som skjutsade mig och sängen till avdelning 6. Där fick jag lägga mig i en annan säng i rum 4 där de var 3 andra patienter. en hade lampan tänd, en skrek av smärta och en snarkade så sjukt mkt. men de var bara att gilla läget, jag var trött och hungrig. Men fick absolut inte äta nå . blev en fasta för mig.
 
Natten var sjukt lång. lyckades somna vid 12 någon gång, men blev väckt vid 2 av att läkarna skulle ta prover på de andra i rummet. somnade om , och det var samma visa. vid 6 vart jag väckt och dom tog prover på mig med. fick i mig dropp då oxå. kan säga att ha den där infarten var det obekvämaste jag haft i mitt liv. våga inte röra armen i rädsla för att nålen skulle gå av i den. vakna av att jag låg på den en gång, och fick panik . Men inget hände, såklart. annars hade dom nog inte satt i den om de fanns risker. men den gjorde ont och var obekväm. försökte sova rak på rygg, men de var de värsta jag gjort. vill alltid sova på sidan eller på mage. När jag sedan fick droppen vid 6 somna jag om rätt fort. var helt slut efter kvällen/natten. och då låg jag minsan still. Min granne som hade dropp i hela natten hade lycktas snurra bort de så de var dropp i hela sängen på henne. blev livrädd när dom försöke ta i en ny nål i henne. Var nog därför jag låg så pass still. Vid 8 vaknade jag sen igen av att de började göra "morgonsysslor" med patienterna. dom som startade morgonskiftet hälsade och tog lite prover och gav de som får frukost.
Nu kan jag säga att jag darrade av hunger. men smärtan hade lagt av helt. tack och lov. Pappa kom med min Iphone laddare så jag fick något att göra. men han åkte direkt igen, han hade lite jobb att ta tag i. Vid 9 kom läkaren som bekräftade att jag kunde åka hem. men om jag får feber eller ont igen osv måste jag tillbaka. vill egentligen bara att dom ska ta bort den.
Och efter hans besked fick jag äntligen en smörgås! aldrig smakat så bra. sedan ville jag bara hem. jag var trött, svettig, fortf hungrig och yr.
 
Så jag bad om att få en snabb visit till och sen bokade dom taxi åt mig så jag kom hem. Nu sitter jag i soffan och tar igen mig. inte mycket kraft i mig idag. gjorde lite mat förut men nu vill jag bara sova. fick erbjudande att jobba 15- 21 (såklart...!) men ringde min chef och berättade läget och hon tyckte jag skulle vila.. vill ju jobba. Men har som tur fått två pass nästa vecka! så tre pass då. dock två pass på samma dag. haha! första 10.30 - 14.30 och andra 21.00 - 03.00 . Cash is king!
 
Men ja, jag lever , och känner av smärta då och då, men absolut inte som igår, sjukt ont. Och jag måste säga att jag fick sånt bra bemötande. dom var så trevliga och härliga. personliga av sig. man kände sig inte som en börda man kan ibland göra bland läkare. verkligen några som trivdes med deras jobb.
 
Nu ska jag lägga mig och kolla på Lost. har börjat kolla på den serien igen och jag blir helt låst i den! igen. var samma visa när den gick på tv. Tror jag är den enda i sverige som älskar den! haha. tack och lov att www.swefilmer.se finns! :)
 
Men nästa gång, så hoppas jag på att få så ont att dom tar ut den direkt! jag vill inte få ont flera gånger och åka in. isf vill jag ha bort den. skönaste vore ju om det inte hände nå alls. men de vore bara skumt med tanke på hur ont jag hade . vi får hålla tummarna helt enkelt.
 
 
Hoppas ni hade en bättre kväll en jag!
 
Puss
Isabelle
Till top